Öt érv, amely az arany mellett szól

1. Biztonság

Az arany mindig is az értékállóság megtestesítője volt, mióta világ a világ. Évszázadokra visszatekintve az arany megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult. Az értékállóság miatt fontos figyelni a befektetési aranytermék megválasztásánál annak tisztaságára. A “négy kilences”, azaz 999,9 ezrelék tisztaságú rudak, érmék a leginkább eladhatók.

2. Függetlenség

Az aranyban rejlő biztonságot pont a függetlensége okozza. Az arany értéke a világon mindenhol elismert és garantált, függetlenül egy adott ország politikai berendezkedésétől, gazdasági helyzetétől, a különféle valutáktól, az eltérő kulturális hagyományoktól vagy egyéb körülménytől. Igaz, hogy a történelem során egyes országok már megpróbáltak beavatkozni az arany árképzésébe, de az arany értéke minden manipulációtól független és általános érvényű maradt. Európában a londoni tőzsde auditálja, minősíti, teszi általánosan ismertté a feltételeknek megfelelő kibocsátókat és termékeiket. Az így auditált termékeket bárhol átveszik, megveszik, elfogadják a világon.

3. Likviditás

Akinek aranya van, annak mindig van pénze! Az arannyal a nap 24 órájában kereskednek az egész Földkerekségen. Az arany az egyetlen igazán nemzetközi valuta, amely a világon bárhol, bármikor eladható, készpénzre váltható. Az aranyból készült pénzérmék a rúdaranyhoz képest már fizetőeszköz tulajdonosággal is rendelkeznek, így a nemzetközi elfogadottságuk még nagyobb.Ezért fontos, hogy hazánkban is megvalósult a napi árfolyamon alapuló vétel-eladás. A napi árképzés biztosítja a befektetési termékek eladásakor az árfolyamnyereség azonnali realizálását. Azon termékeknél, melyeknél az árakat csak hosszabb idő után módosítják, ez nem lehetséges, a nyereség nem teljesen realizálható.

4. Stabilitás

Minden, a múltban is már tapasztalt világpiaci áringadozás ellenére az arany értéke hosszú távon stabil.

5. Aranyfedezet

A nemzeti bankok az aranyat biztonsági fedezetként alkalmazzák. Számos befektetési szakértő szerint magánszemélyeknek is nemesfémben kéne tartaniuk vagyonuk 3-5%-át. Célszerű a magáncélú aranytartalékot hosszabb időn keresztül kisebb mennyiségek fokozatos vásárlásával felépíteni, és ily módon az esetleges árfolyamingadozásokat kiegyenlíteni.

 

forrás: aranypiac.hu

 

 

Regisztráljon ingyen a Karatbars weboldalán   –KATTINTSON IDE–